LUKK

Webutvikling, integrasjon og netthandel

Utvikling av smarte nettløsninger.

Webutvikling kommer i mange ulike former, og behovene kan variere stort for hver oppdragsgiver. CreoPark har i flere år vært en av de fremste på webutvikling i Bergen, og har hatt oppdrag som har omfattet blant annet:

 • informasjonsside
 • nettportal
 • nettbutikk
 • kundesupport / FAQ
 • showreel / portfolio
 • booking
 • webapplikasjon
 • integrasjon mot finn, webmegler, facebook
 • kurs og læringsplattform
 • videointegrasjon
 • produktpresentasjon
 • nyheter, blogg og onlinemagasin
 • intranett

Mulighetene er mange. Ta gjerne kontakt for å gi oss en utfordring!

Webutvikling – en oversikt

Webutvikling er et bredt samlebegrep for all utvikling av innhold som skal deles på et nettverk, enten det skal deles eksternt over internett eller internt over et intranett. Enten det er en enkel informasjonsside om hva en bør pakke og forberede til en skoletur, eller komplekse applikasjoner til bruk i internasjonale bedrifter med sanntidsredigering av felles arbeidsdokumenter, så er alt utviklet for å deles i et åpent eller lukket nettverk. Det finnes et utall verktøy for å hjelpe både hobbybrukere som vil blogge om gullfiskene sine, og profesjonelle utviklere som oss i CreoPark.

Wireframing og mockups

De fleste nettløsninger begynner med en ide. Ofte blir denne ideen videreutviklet til en mockup, en grafisk fremstilling av hvordan en ønsker at løsningen skal se ut. Dette første utkastet kan sammenlignes med en skisse i en tegneblokk; den vil gi brukerne et inntrykk av hvordan det ferdige produktet skal se ut, men det vil være uten funksjonalitet eller praktisk nytteverdi i seg selv. Som et ledd i designfasen, derimot, kan en mockup være et uvurderlig hjelpemiddel, og en referanse for all videre utvikling av prosjektet.

Når det gjelder struktur på siden, benytter vi wireframing. Ved å ha både virtuelle og fysiske plantegninger av en fremtidig nettside så kan en gå inn å forandre uten at man trenger å bruke lang tid og masse ressurser på programmering. I første omgang vil vi lage en grovskisse, en wireframe, der vi i samarbeid kommer frem til et utseende og en funksjonalitet. Videre går vi mer i dybden og lager en eller flere detaljerte skisser. Disse skissene blir et utgangspunkt for utforming av nettsiden. Når du er fornøyd med design og funksjonalitet så går vi i gang med å lage selve nettsiden.

Internett som tjenestetilbyder og salgskanal

Hvilken informasjon en ønsker å presentere, kommer også tidlig inn i prosessen med webutvikling. Ofte er ideen en ønsker å gjøre til et produkt, basert på informasjon en føler vil være relevant å dele med flere. Tenk på sider som vi i dag tar for gitt, sider vi bruker hver eneste dag, som nettbanker, facebook, linkedin, nettaviser eller epostklienter. De startet som en ide, og er i dag satt inn i et system og gitt funksjonalitet for å hjelpe flere mennesker til å knytte og holde kontakt med venner og likesinnede, få betalt regninger og holde seg oppdatert på hva som skjer i verden. Ideene har tatt steget fra en enkel tanke, til å bli komplekse systemer, utviklet for å være enklest mulig å forstå og bruke, og distribuert over et verdensdekkende nettverk.

Det er egentlig ganske fantastisk når en tenker over det. Takket være internett kan vi nå mennesker over hele verden, og mennesker over hele verden kan finne den unike informasjonen, tjenesten eller produktet du tilbyr på sekunder. Men med millioner av internettsider der ute, hvordan skal akkurat DIN side bli oppdaget og brukt?

Verktøy og teknologivalg

Det er der vi finner det store skillet mellom en profesjonelt oppsatt internettside eller nettsted, og en hobbyløsning. Vi i CreoPark legger vekt på å utvikle løsninger som ser bra ut, har enkel og god funksjonalitet, er sikre og har relevant og god nok informasjon til å dukke opp i de ulike søkemotorene.

Vi vet at mange bedrifter i Norge tilbyr produkter og tjenester som er helt unike på verdensbasis, og med hjelp av ledende verktøy som WordPress, Magento, Drupal, Joomla, Webpop og DynamicWeb kan vi hjelpe dere med å nå ut til en verden av potensielle kunder og interesserte. Vi har sterk kompetanse på selve kodingen av løsningene, både grunnleggende HTML, CSS og PHP, og også tyngre koding som mySQL, JavaScript og jQuery. Vi jobber mot Cloud Servere som gir dere som kunder eller brukere tilgang til dataene uansett hvor i verden dere sitter, og benytter både åpne og lukkede CMS (systemer for redigering/publisering av innhold) alt avhengig av hvilke behov og ønsker du som kunde har. Webutvikling er et omfattende begrep, og vi har designere, kodere, animatører og tekstforfattere med bred forståelse for hvordan internett fungerer i dag, og hvordan vi skal gjøre deres ideer synlige for de personene som søker etter akkurat det dere tilbyr.

Nettbutikk og ehandel

Å ha en nettbutikk hjelper dine kunder til å se på vareutvalg, sammenligne produkter og foreta bestillinger i ro og mak, når de har tid og anledning til å gjøre det – 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Betaling er sikker, og de har samme rettigheter som ved kjøp i butikk eller direkte. Dette gir frihet til både kunden og bedriften, og for bedriften vil dette være effektiv ressursbruk.

E-handel vil få stadig større betydning og e-handelen har mer og mer tatt over for tradisjonell handel de siste årene.

Noen av fordelene med e-handel er:

 • kunden får god oversikt over kjøp og muligheter
 • fordyrende mellomledd er borte
 • pris og bestilling skjer skriftlig, og kunden får automatisk bekreftelse på at bestilling er foretatt.
 • oversiktlig
 • tidsbesparende
 • praktisk

CreoPark kan opprette nettbutikken for deg, legge ut produktene og digitalt organisere alt fra bestilling til betaling. Av betalingsløsninger vi har erfaring med kan vi nevne PayPal, Stripe, ++.

Under kan du se noen av de løsningene vi har utviklet og jobbet med de siste årene. Ta gjerne kontakt med oss for å høre hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift til å forvandle din ide fra en tanke til en suksessrik nettside.

Relaterte prosjekter